Over ons

Dit is ons verhaal

Wij werden tijdens en na onze kunstopleidingen vaak ingehuurd door scholen om 'lessen in een bepaalde kunstvorm' te geven. Vol goede moed gingen we daarmee aan de slag. Naarmate de lessen vorderden, begon er een kritische vraag bij ons te borrelen:

Wat hebben kinderen nou écht aan kunst?

Het hield ons steeds meer bezig en via het huidige kunst- en cultuuronderwijs-aanbod konden wij er geen antwoord op vinden.

Tegelijkertijd zagen we een nieuwe ontwikkeling ontstaan onder jongeren. We leven natuurlijk in een te gek land waar bijna alles mogelijk is. Door al die mogelijkheden ontstaat er onder jongeren echter steeds meer keuzestress. Want hoe weet je dat de keuze die je nu maakt niet ‘de verkeerde’ is? En hoe maak je überhaupt een keuze? Hier wilden we wat mee en er ging een lampje branden:

Wat nou als je scholieren de essentie van hun eigen creativiteit bijbrengt en daarmee laat nadenken over iets persoonlijks, zoals hun dromen?

Dit werd het begin van het programma 'Nog Even Dromen', het eerste volledige programma voor het basisonderwijs van Stichting Golden Cage.

Droom groot en wees niet bang

Kunst en creativiteit als middel

Wij geloven dat je door kunst en je eigen creativiteit dingen op een andere manier kunt benaderen. Dit helpt je om nieuwe inzichten en antwoorden te krijgen. Zo kan het je helpen bij vragen als "wat is mijn toekomst en hoe denk ik daar te komen?". Door jezelf op een andere manier te uiten, namelijk via je eigen creativiteit, vind je wie je bent en wat bij jou past. Zodat kunst voor iedereen bruikbaar is, binnen zijn eigen wensen en kaders.

Wij zijn ook dagelijks bezig met wie we zijn en wie we willen worden, deze gedachte zetten we door in al onze projecten.

Missie

In al onze projecten hebben wij de missie leerlingen te inspireren hun ultieme geluk te zoeken. Wij streven ernaar elke leerling in zijn kracht te zetten en vol vertrouwen hun toekomstpad te gemoet te laten gaan. Door middel van onze projecten planten wij een zaadje, waardoor de leerlingen aan het denken worden gezet. Soms op grote schaal, maar soms ook heel klein.

Onze zekerheden

  • Jonge, gediplomeerde coaches
  • Begeleiding volledig verzorgd
  • Op maat gesneden
  • Voor kleine of grote groepen
  • Vindt plaats op locatie of op school
  • Een leerzame dag zonder zorgen