Over Ons

Hoi!

Mijn naam is Amy, welkom bij Golden Cage!
Als theaterdocent gaf ik na mijn afstuderen vaak workshops op basisscholen. Een beetje dansen, even zingen, nog wat theater spelen en dat was het weer. Natuurlijk hartstikke leuk, maar volgens mij kunnen we met kunst een stap verder dan alleen ‘leuk’, ook met kinderen. Want de fantasie van een kind is groot en wanneer zij hun eigen creativiteit mogen gebruiken, lijken de mogelijkheden eindeloos.

Hierin schuilt volgens ons een grote kracht en daar wilden wij iets mee. Zo bedachten wij, van Golden Cage, een programma om de creativiteit en het vertrouwen rondom fantasie te ontwikkelen.

Wat gaan wij doen?

De rode draad in dit project is dat wij leerlingen en docenten willen laten zien hoe het ook kan, dat je door middel van kunst dingen op een andere manier kunt benaderen. Kunst is voor mij de verdieping, de volgende stap in het denken en doen. Dat geloof ik.
Kunst kan je helpen bij vragen als: "wat is mijn toekomst en hoe denk ik daar te komen?" Via de abstracte benadering van kunst zoek je via een andere weg naar jouw antwoord. Zo kom je op heel andere wegen terecht dan via de geijkte weg.

Waarom is dit belangrijk?

De fantasie van een kind is groot en daar spelen wij op in door hen in hun eigen droomwereld nieuwe dingen te laten onderzoeken. Zoals het kunnen inleven in een ander, of in een nieuwe situatie, waardoor zij vaardigheden als creatief- en probleemoplossend denken ontwikkelen. Daarnaast zorgt het kunnen onderscheiden van de werkelijkheid ervoor dat hun kritisch denkvermogen wordt ontwikkeld.

We staan er dan ook bij stil dat er ook kinderen zijn die veel dromen, maar minder kansen hebben om deze dromen uit te laten komen. Desondanks werken we, in al onze programma’s, met alle groepen, volgens de centrale boodschap:
Droom groot en wees niet bang


Kunst en creativiteit als middel

De rode draad in al onze projecten (VO en PO) is dat dat wij leerlingen en docenten willen laten zien hoe het ook kan. Dat je door middel van kunst en creativiteit dingen op een andere manier kunt benaderen. Kunst is voor ons de verdieping, de volgende stap in het denken en doen. Dat geloven wij.
Onze zekerheden

- Jonge, gediplomeerde coaches
- Begeleiding volledig verzorgd
- Op maat gesneden
- Voor kleine of grote groepen
- Vindt plaats op locatie of op school
- Een leerzame dag zonder zorgen
Missie

Onze missie is om leerlingen te inspireren hun ultieme geluk te zoeken. Wij willen mensen raken door ons eigen verhaal met hen te delen. Door het leggen van verbindingen tussen verschillende kunstdisciplines en persoonlijke ervaringen weten wij een verhaal toegankelijk en aansprekend te maken. Ook planten wij een zaadje, waardoor de leerlingen aan het denken worden gezet. Soms op grote schaal, maar ook soms heel klein.